Bećirović u Lukavcu: Dosta je vladavine korupcije i nepotizma, naša zemlja zaslužuje pravdu

  • Naslovna
  • Vijesti
  • Bećirović u Lukavcu: Dosta je vladavine korupcije i nepotizma, naša zemlja zaslužuje pravdu

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda BiH prisustvovao je danas skupu Socijaldemokratske partije BiH u Lukavcu. Ovom prilikom, dr. Bećirović je poručio:

“Koliko državu urušavaju njeni neprijatelji, separatisti i promotiri velikodržavnih politika, toliko protiv nje rade i oni koji štite i provode korupciju i nepotizam. Korupcija izjeda i slabi našu državu, osiromašuje i zemlju i narod. Oni koji slabe institucije kako bi mogli održavati korupcijski sistem neprijatelji su ove zemlje koji pomažu njeno urušavanje. Ne mogu oni koji reklamiraju nepotizam i čiji najistaknutiji kadrovi sjede u optuženičkim klupama zbog korupcije govoriti o boljitku i patriotizmu.” Bećirović je zatim dodao:

“Moramo jasno i otvoreno reći da ovom državom ne mogu upravljati oni kojim se sudi zbog pljačke miliona narodnog novca. Građani Bosne i Hercegovine ne smiju glasati za one koji ih decenijama potkradaju. Ne smiju glasati za one koji otimaju milione iz budžeta, otimaju iz usta naših građana i iz usta njihove djece, da bi im onda pred izbore podijelili pokoju mrvicu u nadi da će tako kupiti njihove glasove.”

Bećirović je na kraju zaključio: “Ovoj državi trebaju hrabre i odlučne nove snage na vlasti, oni koji provode antikorupcijske mjere, umjesto onih koji se bore protiv njih. Trebaju nam dužnosnici koji će jačati pravni poredak i sigurnosni sistem, a ne svoditi ga na stranački aparat za razračunavanje sa neistomišljenicima. Naša država treba vlast koja će jačati institucije i sistem u interesu naroda, a ne vlast koja sistem stavlja u funkciju uskih stranačkih i porodičnih interesa.”