Dvostruki aršini i licemjerstvo Demokratske fronte

Posljednjih nekoliko dana svjedoci smo brojnih reakcija na uvođenje sankcija pojedinim funkcionerima u BiH od strane Sjedinjenih Američkih Država.

Najglasniji u svojim reakcijama je DF, koji vođen svojim dobro poznatim “principijelnim” stavovima poziva na rušenje Vlade TK i dodatnu destabilizaciju ionako komplikovanog političkog ambijenta u BiH.

Lažno moralisanje u kojem prednjači DF, ali i SDBiH te SZBiH,kao i optužbe na račun Vlade TK koju pored ostalih čine SDP i PDA, predstavlja vrhunac politikanstva i licemjerja.

Ovim putem javno pitamo gore navedene, da li su zaboravili na svoje organizacije u Lukavcu, gdje KOALICIJU u Općinskom vijeću čine DF, PDA, SDBiH i SZBiH i pri tome im ništa ne smeta?

Zbog svega navedenog, pozivamo DF ali i SDBiH da svojom visokom “principijelnošću” a u skladu sa javno izrečenim stavovima viših organa svojih stranaka dokažu građanima da stoje iza svojih izjava, te prekinu koaliciju sa PDA u Lukavcu a njihovi kadrovi podnesu neopozive ostavke na sve funkcije koje obnašaju u Javnim ustanovama i preduzećima.