Održan promotivni skup u MZ Devetak

U subotu, 28. septembra, Gradska organizacija SDP Lukavac održala je promotivni skup u Mjesnoj zajednici Devetak. Ovaj događaj okupio je članove i simpatizere SDP-a, a prisutni su imali priliku čuti poruke kandidata za gradonačelnika, Kenana Omerdića, kao Mirela Memić nosilac liste za GV Lukavac i kandidati za Gradsko vijeće.

Osim lokalnih kandidata, prisutnima su se obratili i Dževad Hodžić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla, te Azra Okić, predsjednica Foruma žena SDP BiH. U svojim govorima, istakli su značaj zajedništva, promjena koje SDP planira uvesti u Lukavcu, te važnost izlaska na izbore i podrške progresivnim snagama koje se bore za bolji život građana.

Kenan Omerdić, kandidat za gradonačelnika, naglasio je potrebu za odgovornim rukovođenjem gradom i unapređenjem infrastrukture te stvaranjem povoljnijih uslova za poslovanje. “Lukavac zaslužuje da bude jedan od vodećih gradova u Bosni i Hercegovini, grad u kojem svaki građanin ima jednaku šansu za uspjeh i dostojanstven život,” poručio je Omerdić.

Skup u MZ Devetak protekao je u pozitivnoj atmosferi, a prisutni su pokazali veliku podršku kandidatima SDP-a. Entuzijazam i energija koje su demonstrirali kandidati i članovi SDP-a ukazuju na to da su spremni za predstojeće izbore i borbu za bolji Lukavac.