Održan promotivni skup u MZ Kruševica

U ponedjeljak, 30. septembra 2024. godine, održan je promotivni skup u Mjesnoj zajednici Kruševica, gdje su se brojni građani okupili kako bi podržali viziju za razvoj i napredak Lukavca. Kandidat za gradonačelnika, Kenan Omerdić, obratio se prisutnima s jasnim ciljevima za budućnost ovog grada, naglašavajući značaj zajedništva i zajedničkog rada na poboljšanju uslova za sve stanovnike.

Omerdić je istakao potrebu za boljom infrastrukturom, transparentnim radom gradske uprave i aktivnim podržavanjem lokalnog biznisa kako bi Lukavac postao jedan od najboljih gradova za život i rad u Bosni i Hercegovini. “Naš cilj je da Lukavac bude među top 5 gradova po poslovnim uslovima u državi. Zajedničkim trudom i posvećenošću, to je cilj koji je dostižan”, rekao je Omerdić okupljenima, naglašavajući važnost uključivanja svakog građanina u proces donošenja odluka.

Na skupu se obratila i Mirela Memić, nosilac liste za Gradsko vijeće, koja je podvukla potrebu za transparentnošću u radu i direktnom komunikacijom s građanima. “Mi smo ovdje da slušamo vaše probleme i zajedno tražimo rješenja. Naš fokus je na svakodnevnim potrebama ljudi i izgradnji grada po mjeri svakog stanovnika”, naglasila je Memić.

Osim nosioca liste, prisutnima su se obratili i ostali kandidati za Gradsko vijeće Lukavca, ističući važnost lokalnih projekata, podrške mladima i zadržavanja mladih kadrova u gradu.

Građani Kruševice pokazali su zainteresovanost i podršku viziji koja se zasniva na napretku, sigurnosti i prosperitetu za sve generacije. Tokom skupa, mnogi su izrazili svoju volju da se aktivno uključe u promjene koje su nužne za napredak njihove zajednice.

Ovaj skup pokazao je snagu zajedništva i volju građana da zajedno grade bolju budućnost za Lukavac.