Lukavac: SDP, NIP i Naša stranka potpisali Sporazum o saradnji; Od danas djeluju zajedno

  • Naslovna
  • Iz medija
  • Lukavac: SDP, NIP i Naša stranka potpisali Sporazum o saradnji; Od danas djeluju zajedno

Danas je održana svečana sjednica gradskih odbora Socijaldemokratske partije (SDP), Naroda i pravde (NiP) i Naše stranke (NS) Lukavac na kojoj je potpisan Sporazum o saradnji na nivou grada Lukavca s ciljem uspostavljanja međusobne predizborne i postizborne saradnje, usaglašavanja političkih stavova i podrške zajedničkom kandidatu za gradonačelnika na predstojećim Lokalnim izborima.

Dobra saradnja i odlični rezultati Trojke na višim nivoima vlasti bila je povod i za djelovanje u našoj lokalnoj zajednici. Sporazum u Lukavcu potpisali su Enver Ćosićkić (NIP), Kenan Omerdić (SDP) i Samir Poljić (Naša stranka).

–U ime Izvršnog odbora NiP Lukavac i u osobno ime, izražavam zadovoljjstvo činom potpisivanja Sporazuma o saradnji između Gradskih organizacija SDP, Naše stranke i NIP Lukavac na koji način je ozvaničena već nekoliko mjeseci uspostavljena saradnja ovih političkih subjekata. Sporazum pretpostavlja predizbornu saradnju i nadamo se da će na lokalnim izborima ova “koaliciona priča” poručiti uspjeh koji će rezultirati uspostavom vlasti na lokalnom nivou, pa možda i izborom gradonačelnika iz reda koalicionih partnera.
Napomene radi, koalcioni partneri će predloziti zajedničkog kandidata za gradonačelnika. Sporazum o saradnji ostaje otvoren za pristupanje i drugim političkim subjektima, izjavio je za naš portal Enver Ćosićkić, predsjednik GO Narod i pravda Lukavac.

Stranke potpisnice Sporazuma na Lokalnim izborima 2024. godine podršku će pružiti zajedničkom kandidatu za Gradonačelnika grada Lukavca.

Današnja Svečana sjednica je nastavak aktivnosti koje ove tri političke stranke sprovede već izvjesno vrijeme na lokalnom nivou. Rezultat toga je održavanje zajedničke sjednice na nivou predsjedništva naših gradskih organizacija koja je rezultirala potpisivanjem Sporazuma o saradnji. Što se tiče samog Sporazuma on između ostalog, definiše uspostavljanje mehanizama za aktivnu predizbornu ali i postizbornu saradnju radi postizanja zajedničkih ciljeva i jačanja svoje političke snage. Posebno bitan član u Sporazumu je onaj kojim se definiše zajednički kandidat za gradonačelnika na predstojećim Lokalnim izborima, koji će imati punu podršku i promociju u skladu sa dogoverenim planom i strategijom, naglasio je Kenan Omerdić, predsjednik SDP BiH Lukavac.

Saradnja je ponuđena i ostalim političkim subjektima koji budu spremni podržati ideju i plan ubrzanog razvoja grada Lukavca.Lukavac je danas postao prvi grad koji će imati saradnju tri stranke na nivou lokalne sredine.

–Nakon niza sastanaka, danas smo se okupili da obilježimo važan trenutak na političkoj sceni našeg grada i da ozvaničimo političku saradnju između SDP-a, NIP-a i Naše stranke. Smatram da ova saradnja donosi novu nadu i energiju na političku scenu našeg grada. Ujedinjeni, imamo priliku izgraditi transparentniju, pravedniju i prosperitetniju lokalnu zajednicu za sve nas. Program djelovanja napisat ćemo u saradnji sa građanima. Naša je vizija da stvorimo sredinu u kojoj svako ima jednake mogućnosti za uspjeh i napredak. Pozivam sve one građane i političke stranke koji smatraju da je ovo pravi potez, da se pridruže ovom pokretu, da budu aktivni sudionici i da zajedno gradimo bolju budućnost za nas i naše buduće generacije. Naprijed, zajedno, hrabro i tačka, izjavio je Dino Osmanović, član Glavnog odbora Naše stranke.

 

SodaLive.ba